Καλωσήρθατε στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών

Για σύνδεση στην υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας Iris Relay Service μέσω σταθερού υπολογιστή σε web browser Chrome πατήστε εδώ και συνδεθείτε με τους κωδικούς σας.

Υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για συσκευές android. Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά οδηγίες εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ IRIS RELAY SERVICE

Παρακαλούνται οι χρήστες με κινητά Android να κάνουν  ενημέρωση στην εφαρμογή IRIS RELAY SERVICE ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο video και στο παραπάνω link.

Τα κινητά με λειτουργικό IOS δεν χρειάζονται ενημέρωση.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω Viber ή what’s app στο 6932.244 562

 

 

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΙΚ. Για ραντεβού επικοινωνήστε με την Υπηρεσία πατώντας εδώ.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ.

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ε.Ι.Κ.) για να εξυπηρετήσει τα κωφά και βαρήκοα άτομα και τις οικογένειές τους τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, εκτός από την υπηρεσία της εξ’ αποστάσεως παροχής διερμηνέων για κωφούς και βαρήκοους, η οποία λειτουργεί κανονικά σε 24ωρη βάση, προσφέρει και τις παρακάτω υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως.

Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Κωφών και Βαρηκόων

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών ενημερώνει τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες ότι η Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κωφών και Βαρηκόων του ΕΙΚ θα λειτουργεί πλέον ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους του ΕΙΚ.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου θα εξυπηρετούνται δια ζώσης κατά προτεραιότητα μόνο επείγοντα θέματα και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα εξυπηρετούνται είτε με βιντεοκλήση είτε τηλεφωνικά μέσω IRIS RELAY SERVICE.

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το 6932244562.
Ευχαριστούμε.

 

Έκτακτη Ανακοίνωση ΕΙΚ για τα ραντεβού δια ζώσης διερμηνείας

Το ΕΙΚ υλοποιώντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης κι έπειτα από επικοινωνία με τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προληπτικά δεν θα καλύπτει προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού με δια ζώσης διερμηνεία για τις επόμενες 4 εβδομάδες, παρά μόνο μέσω της εφαρμογής εξ’αποστάσεως διερμηνείας IRIS RELAY SERVICE.

Σε περίπτωση ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ιατρικού περιστατικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω του IRIS RELAY SERVICE είτε με sms/βιντεοκλήση στο 6932244562. Για τον ίδιο λόγο, προληπτικά αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες ομιλίες του ΕΙΚ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκ της Διοικήσεως του ΕΙΚ, Λαμπροπούλου Βενέττα

Επίσημο βίντεο της κυβέρνησης με οδηγίες για τον Κορωνοϊό και στη Νοηματική Γλώσσα:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΦΩΝ

Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 το πρόγραμμα της εξ’ αποστάσεως διερμηνείας RELAY λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή IRIS RELAY SERVICE σε όλα τα κινητά με λειτουργικό IOS και ANDROID. 
Περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση και χρήση θα βρείτε εδώ

Οδηγίες χρήσης της Υπηρεσίας Εξ’ Αποστάσεως Διερμηνείας και Χειλεανάγνωσης (RELAY SERVICE)

Πρόσφατα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών άρχισε να λειτουργεί μία καινούρια υπηρεσία, η εξ αποστάσεως διερμηνεία και χειλεανάγνωση (RELAY SERVICE). Με τη νέα αυτή υπηρεσία ο/η κάθε κωφός/κωφή από όλη την Ελλάδα θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή (IRIS) στο κινητό του (διατίθεται δωρεάν) και με την οποία θα μπορεί να κάνει βιντεοκλήση. Θα εξυπηρετείται σε διάφορες περιπτώσεις διερμηνείας, πχ. για κλείσιμο ραντεβού σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, να πάρει πληροφορίες, να παραγγείλει φαγητό, να ρωτήσει κάτι σχετικό με υπόθεσή του και πολλά άλλα. Σε περίπτωση που μία διερμηνεία χρειάζεται πολύ χρόνο για να διεκπεραιωθεί, διότι απαιτούνται πολλές πληροφορίες, τότε θα πρέπει καλεί διερμηνέα δια ζώσης.

Από 1η Μαρτίου 2019 η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής διερμηνέα, όλοι οι διερμηνείς που εργάζονται σε βάρδιες είναι επαγγελματίες. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό android και σε κινητά με λειτουργικό ios.

 

Ενημερωθείτε εδώ για την υπηρεσία myKEPLive!